Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stor potential i Stora Skedvi

Vid senaste kommunfullmäktige i Säters kommun yrkade jag på återremiss beträffande ett medborgarförslag för utnyttjande av Sockenstugan i Stora Skedvi.

Anledningen till detta är att jag ser en stor potential och resurs för att utnyttja Sockenstugan enligt förslagställarnas intentioner.

Stora Skedvis starka varumärke som landsbygd med närodlat, ekologisk produktion, Kulinariets profil och dragningskraft, skulle tillsammans med Hushållningssällskapet styrka i dessa frågor ge mycket intressanta utvecklingsmöjligheter.

Hushållningssällskapet har ofta informationsmöten och Kulinariet har mindre möteslokaler och en mycket bra restaurang. Att utnyttja synergieffekter mellan ovan nämnda parter bör på sikt kunna bidra till utveckling av näringarna i Stora Skedvi och bidra till flera arbetstillfällen i kommundelen.

Att erbjuda Hushållningssällskapet gamla fullmäktigesalen som kontorsalternativ är ett, enligt mitt förmenande, attraktivt och helt realistiskt förslag och en start på ett positivt näringslivssamarbete.

För ledande politiker i Säters kommun borde detta vara en viktig del i kommunens näringslivsutveckling.

För Liberalerna i Säter

Håkan Gustâv

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips