Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Större projekt har genomförts i Säters kommun

Vi socialdemokrater utgår alltid inom vår organisation: att kommunen är till för Säterborna, vilka är de som driver utvecklingen i kommunen genom sina valda representanter i fullmäktige. Hela vår organisation arbetar på Säterbornas uppdrag och det stora förtroendet gör oss ödmjuka inför de arbetsuppgifter vi har att hantera på bästa sätt.

Under året har vi fått se hur vi kommit i mål med flera större projekt och satsningar. 2020 har börjat och vi kan se tillbaka på 2019 då Säters kommun ökat farten i utvecklingen ytterligare. Säters kommun är en bra kommun att leva i, men framtida behov och krav gör att vi aldrig kan vila, utan måste fortsätta utveckla och anpassa.

Under 2019 har vi bland annat satsat på:

- Att våra byar ska ha tillgång till bra kommunikationer i form av fiber, där Silvbergsområdet är det största området som är på gång.

- I Stora skedvi är Arkhyttan en orterna som är på gång med fiber

- Multiarena för spontanaktiviteter och utökad skolgård på Enbacka skola.

- Vi har fortsatt utveckla Säterdalen med nya byggnader på fäboden.

- Nya lägenheter i centrala Säter.

- Vi har köpt kommunhuset i Stora Skedvi för att bygga fler lägenheter.

- Vi har satt igång planen för vårt nya äldreboende på prästgärdet i centrala Säter.

- Renoverat våra lokaler vid ridskolan, skönvikshallen och Enbackahallen.

- Bildat Fritidsutskott under kommunstyrelsen för att höja vikten av rörelse, hälsa och fritid.

Det är ett några exempel på hur mycket vi kan åstadkomma när vi samarbetar. Vi socialdemokrater har satsat enormt på just Stora Skedvi under de senaste åren med renoverad skola för 20 miljoner, ny förskola för 50 miljoner, ny fullstor idrottshall för 25 miljoner, nytt bibliotek för 5 miljoner, förbättrad infrastruktur och bättre skolgård för 10 miljoner. En multiarena för skola och allmänhet för 2 miljoner.

Vi har drivit frågan om att förbättra tillgängligheten i centrala Skedvi genom trafikverket med en bättre och säkrare gång och cykelväg som är på gång. Vi har hjälpt till för att få tillbaka postutlämning i Skedvi som snart är på väg att förverkligas. Landsbygdsminister Jenny Nilsson (S) har varit och besökt Skedvi och Tempo för att sätta tryck på frågan.

Vi har genom Säterbostäder köpt kommunhuset i Skedvi för att ta nästa steg för att förbättra möjligheten att få bo kvar i Skedvi när man till exempel vill sälja sitt hus. Vi har vet att det bolaget som ägde fastigheten har försökt att förverkliga detta själva under många år men inte lyckats få ekonomin att gå ihop. När Säterbostäder nu gör detta gäller det även för dem att få ekonomin går ihop i projektet.

Säterbostäder och vi Socialdemokrater har varit väldigt raka och förklarat att det inte går att ha för stora ytor som inte ger hyresintäkter för att det ska gå att satsa på kommunhuset i Skedvi.

Om företag vill etablera sig i vår kommun är de mer än välkomna, vi har både kommunal mark och lokaler men vi har framförallt privata fastighetsägare som gärna ser att till exempel hushållningssällskapet vill komma till oss i Säters kommun.

Vi gör stora satsningar för att alla ska trivas och kunna leva gott i vår kommun, både stad och land ska leva. En hel del av det vi gör tar lite tid att genomföra, men när det väl är klart, då blir det bra. Jag hoppas att alla invånare känner att vi lever i en kommun som vi kan vara stolta över, och att vi tillsammans kan göra den ännu bättre.

Det är också glädjande att kunskapsresultaten i skolan har förbättrats.

I allt vi gör ser vi framåt. Långsiktigheten är vår styrka. Det är så vi skapar "Hållbara Säters kommun".

Mats Nilsson

Kommunstyrelsens ordförande och socialdemokrat

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips