Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Straffa inte byborna Miljöpartiet

Annons

Jag var påväg att sätta kaffet i halsen när jag läste att Miljöpartiet vill införa bensinförbud i Dalarna. Förslaget innebär att många personer skulle bli isolerade och det straffar dem som behöver bilen som mest.

Än har vi inte en kollektivtrafik som gör att folk kan ta sig dit de vill, och än finns det åtskilliga nackdelar med eldrivna bilar. Förslaget kommer att drabba även de anställda som bor i utanför städerna och som vill ta sig till sina arbetsplatser. Helger är mycket sårbara för personal på sjukhus och äldreboende då trafiken är kraftigt reducerad.

Byborna kan inte betala notan för hela urbaniseringen!

Både stad som land ska leva. Och innan man går ut med ett sådant budskap som att förbjuda bensin, så borde man ha lösningar så samhället blir jämnlikt. Nej, Miljöpartiet, låt de som behöver bil använda det. Byborna kan inte betala notan för hela urbaniseringen!

Men för att lyfta problematiken med miljön så borde man börja med andra saker såsom matsvinnet, långväga mattransporter, engångsmuggar i plast med mera, samt inköp av vatten i flaskor.

Börja i det lilla, med det vi var och en kan påverka, tills tekniken utvecklats så att andra drivmedel blir lika effektiva. Det är bättre än att straffa landsbygden. Vi har inte elbilar som håller måttet ännu.

Katarina Gustavsson (KD)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips