Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Straffen måste sänkas - inte höjas

Trendkänsliga unga vet vart vinden blåser. När polisen blir en del av överheten istället för att arbeta förebyggande på fältet, så finns det somliga som tar vid där staten gett upp ambitionerna. Imamer försöker ta kommandot och lugna hetsporrarna men blir utvisade ur landet. Finns någon väg ur denna påtvingade anarki?

Kriminologer känner väl till att brottsligheten är som högst i socialt utsatta områden, där begås flest brott. Höga straffsatser gör det då än mer kriminellt att växa upp fattig. Ingen föds ju till brottsling, det sägs åtminstone att barn bara kopierar sin omgivning, att våld föder våld.

Trots detta har regeringspartierna en reaktionär agenda. De skänker i praktiken bort sina väljare genom att göra som SD vill och legitimerar höjda straff istället för att låta progressiv politik ta itu med problemen. Politikerna borde kanske lyssna till vetenskapen även inom detta område och inte enbart i fråga om Gretas miljöstrejker?

"Några döms oskyldiga"

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips