Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Strunta i trängseln tills det finns ett vaccin

Jag hörde på Aktuellt ännu en professor som ifrågasatte hur Sveriges Folkhälsomyndighet kan släppa på resanderestriktionerna när det är en omöjlighet att hålla avstånd på flygplan, tåg och bussar.

Han talade också om att Tegnell hänvisar till att det inte finns bevis för att munskydd skulle minska smittspridningen. Hur han bemötte detta påstående var i sin enkelhet helt genialt: "Det finns ju ingenting som bevisar motsatsen heller".

Jag kan inte heller förstå att så många yngre tycks bagatellisera riskerna. Men är tacksam att de och även barn ofta säger att de måste skydda far- och morföräldrar.

Borde inte vi som är i trotsåldern starta en kampanj för munskydd?

Skydda era föräldrar och er själva också. Även om risken att avlida är liten hos yngre personer vet man ju inte vilka bestående skador man kan få efter genomgången sjukdom. Strunta i festandet och trängseln tills det finns ett vaccin. Ni har så många fina år framför er och lite tålamod skadar inte.

Borde inte vi som är i trotsåldern starta en kampanj för munskydd? Om några som törs avvika från mängden börjar med munskydd hakar vi andra på.

Blyger och trötter

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips