Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Styr tjänstemännen Falu Kommun?

Svar till Björn Ljungqvist som skrev Skolutredningen föregås av en medborgardialog i DD den 5 juni.

Redan i februari gick den ledande tjänstemannen i Falu kommun inför budget 2021 ut med förslag att grundskolorna skulle koncentreras till serviceorterna. Detta förslag innebär att skolorna i Danholn, Linghed, Sågmyra, Toftbyn samt Boda skall läggas ner.

Står man som ledande politiker inte bakom förslag om nedläggning av skolor så borde det aldrig komma fram som förslag på besparing i budgetarbetet

Däremot avsåg man inte att lägga ner skolan i Aspeboda då den var relativt nybyggd. Redan då frågade jag dig Björn varför ni valt gå ut med detta förslag innan utredningen om skolorna i kommunen var klar. Du kunde då inte ge mig något svar. Nu väljer ni att göra på samma sätt: låter den ledande tjänstemannen inom Barn- och utbildningsförvaltningen gå uti massmedia och framföra att nedläggningar av skolor är tänkbart. Det gör mig just förbryllad och upprörd.

Att lägga ner skolor i en kommun är i allra högsta grad ett politiskt beslut.  Står man som ledande politiker inte bakom förslag om nedläggning av skolor så borde det aldrig komma fram som förslag på besparing i budgetarbetet. Därför undrar jag fortfarande, är förslaget om nedläggning av skolor utanför serviceorterna tjänstemännens förslag, utan er vetskap,  eller är det ni i styrande minoritet som väljer att låta tjänstemännen presentera ert förslag? Vem styr i Falu kommun?

Berit Fredricsson

2:e vice ordförande (S) Barn och utbildningsnämnden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips