Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar på Ahléns frågor

Svar till Claes Ahléns insändare i Dala-Demokraten den 7 januari.

Tack för nomineringen till årets lokala politiker, Claes Ahlén, som får följande svar:

I höstas deltog jag i ett direktsänt debattprogram med Janne Josefsson på SVT. Ni som hela tiden efterlyst en debatt med mig valde då att inte medverka.

Ni som hela tiden efterlyst en debatt med mig valde då att inte medverka

Jag får nästan dagligen mail från vindkraftsmotståndare och om jag skulle svara på samtliga mail så skulle jag inte få något annat gjort såsom samtal med företagare som vill etablera sig i vår kommun med mera.

Folkomröstningen i höstas var rådgivande och vi socialdemokrater ville inte ha en rådgivande folkomröstning från början.

Gällande "den gamla skogskojan" vid Bredsjön så har kommunfullmäktige beslutat att renovera den. Kommunen gör det här för att stugan håller på att förfalla och behöver rustas upp. Tanken är att den ska hyras ut till besökare genom Malung-Sälen Turism AB.

Jag är väldigt glad för det stödet som jag och mitt parti har i Malung-Sälens kommun

Representanter från föreningen Nej till vindkraft på Ripfjället anklagar mig för både det ena och det andra. Föreningen sysselsätter även rättsväsendet och kommunala tjänstemän genom att begära ut tusentals mail och överklaga kommunala beslut. Flera av föreningens överklaganden har blivit avslagna, bland annat av Förvaltningsrätten och Kammarrätten.

Att Claes Ahlén, medlem i Landsbygdspartiet oberoende (Lpo) och aktiv i föreningen Nej till vindkraft på Ripfjället inte har något förtroende för mig kan jag leva med, men jag vill att Claes Ahlén ska veta att jag nästan dagligen möter människor som säger att de har förtroende för mig och det jag gör. Jag är väldigt glad för det stödet som jag och mitt parti har i Malung-Sälens kommun.

Avslutningsvis vill jag önska alla en god fortsättning på det nya året och med en förhoppning om att covid-19 tappar sitt grepp om världen.

Hans Unander (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Malung-Sälens kommun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips