Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sverigedemokraterna är utan tvekan tvivelaktiga

På morgonen den 16 december tittade jag på tv och där deltog Sverigedemokraternas nye gruppledare i riksdagen. Han fick frågan vad det kom an på att deras popularitet stigit så kraftigt den senaste tiden. Han svarade att det sannolikt var så att följden av att flyktingpolitiken kommit med så stora påfrestningar att sjukvården tvingars till kraftiga nedskärningar. Han sa att partiet sedan många år påvisat att det kommer att få negativa påföljder, vilket vi nu ser genom kraftiga nedskärningar inom sjukvården.

Således så kan jag inte hålla med SD gruppledare i riksdagen att neddragningarna inom sjukvården förorsakats av flyktingarna

Jag vill påpeka att då man byggde karolinska sjukhuset i Stockholm, så blev kostnaderna 47 miljarder kronor mer än beräknat. Enligt en del experter, så lär det vara världens dyraste sjukhus. Dessa 47 miljarder måste tas någonstans, dessvärre blir ur landstingets sjukvårdskassa som dessa pengar tas.

Kostnaderna för flyktingars sjukvård finansieras till stor del av staten och inte av landstingens sjukvårdskassor. Således så kan jag inte hålla med SD gruppledare i riksdagen att neddragningarna inom sjukvården förorsakats av flyktingarna. Dessutom tror jag att den nye gruppledaren för SD riksdagsgrupp, är medveten om att han helt enkelt ljugit i påtalat ärende.

Anders L. Larsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips