Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack vare apoteksreformen kan en privat aktör ta över

Annons

Svar till socialdemokraterna Unander, Norén, Egardt och Strömkvist, DD 24 juni

Elin Norén (S), Hans Unander (S), Peter Egardt (S) och Maria Strömkvist (S) skjuter i sitt inlägg in sig på att Moderaterna valde att rösta för apoteksreformen för tio år sedan. Vid den tiden var Sverige det enda landet i Europa med ett statligt apoteksmonopol.

Oavsett vad Norén med flera väljer att tro, är det dessutom så att antalet apotek och tillgängligheten faktiskt ökat kraftigt till följd av avregleringen och så även i glesbygd.

Med tanke på att det är apoteket i Särna tillhörande statligt ägda Apoteket AB som "drar ned rullgardinen" faller dessutom marknadsargumentet platt till marken. Apoteket AB får extra medel för att driva apoteket i Särna just för att det ligger i glesbygd och eftersom det är statligt ägt torde driften ytterst vara en fråga för just den röd-gröna regeringen.

Kall det privatiseringsiver om ni vill, men i detta svåra läge och för patienternas skull, har vi inget emot en sådan utveckling

Tack vare apoteksreformen finns det nu möjlighet att en privat aktör tar över när det statliga drar sig tillbaka. Om Apoteket AB inte längre kan fortsätta verksamheten bidrar gärna regionstyret till att det blir enklare att etablera och rekrytera personal till ett nytt apotek. Kalla det "privatiseringsiver" om ni vill men i detta svåra läge och för patienternas skull, har vi inget emot en sådan utveckling.

Ulf Berg (M)

Regionstyrelsens ordförande

Carina Källström

Moderaterna Älvdalen, Särna, Idre

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips