Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tala klarspråk om vindkraftsetableringen

Nu undrar jag vad kommunalrådet i Malung-Sälens kommun verkligen vill, eller rättare sagt inte vill tala om för kommuninnevånarna.

Jag läser på sociala medier om vindkraftsetableringen i kommunen. Det framkommer från den kompetenta och duktiga föreningen "Nej till vindkraft på Ripfjället" att det planeras vindkraftsparker, från Mattsåsens fäbod till Öje, med en hiskelig massa vindkraftverk. Visserligen på kommungränsen, men ändock så är Malung-Sälens kommun positiv till denna etablering.

Till råga på allt så ska en 40 till 50 meter bred kraftledningsgata skära genom skog och mark, från Tandö till Ripfjället. Är det att tänka miljömässigt när ett nytt ställverk skall byggas?

Men vänta nu, jag var på ett PRO-möte i Lima och lyssnade när kommunalrådet ordagrant sa att om Ripfjället byggs, kommer det inte att byggas mer vindkraft i Malung-Sälens kommun! Uttalandet finns på film så bevis finns.

Nu vill vi i Lima ha ett besked, antingen sanningen om denna vindkraftsetablering - eller så begärs nyval.

Upp till kamp alla kommunmedborgare! Rapportera in fåglar och rovdjur i dessa områden som det skall byggas på, så blir det inte av.

Ni i Lima, anslut er till "Nej till vindkraft på Ripfjället"!

JPR

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips