Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Texta samtliga animerade filmer

Jag var på bio och skulle se på den animerade filmen Familjen Addams med svenskt tal. Tvärr blev det stopp för min del att se hela filmen. Jag är hörselskadad och upplevde att musiken gick bra att höra, men rösterna var mycket svaga och filmen var inte textad.

Det är dags att ansvariga ser till att alla filmer textas, alternativt att de är textade under första och andra veckan när en ny animerad film visas. Eller gör det möjligt att se en engelsk variant av filmen med svensk text.

Sedan ett par år har vi en ny lag som säger att alla offentliga föreställningar och platser ska vara tillängliga för alla. Så är inte alltid fallet när det gäller att gå på bio och därför anser jag att man bryter mot lagen när besökare har problem att höra vad som sagts. För den som är hörselskadad och inte kan få hjälp i form av textad film, då är det en form av diskriminering enligt lagens mening.

Alla biografer bör se till att animerade filmer, både med svenskt och engelskt tal ska ha text när man är på bio. Då kan vi som är hörselskadade får uppleva en animerad film utan problem och veta vad som sagts under filmens gång.

Andreas Ulanowsky

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips