Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Undermålig utbildning drabbar äldreboenden

För en handfull år sedan hörde jag om en lika tråkig som beklämmande händelse i hemkommunen.

En sjuksköterska höll en undersköterskekurs för ett antal kursdeltagare. Vid kursens slut frågade rektorn, tillika kommunpolitiker, om kursdeltagarna kunde godkännas.

Det är därför sannolikt att överdödligheten på äldreboenden under pandemin delvis kan kopplas till undermålig utbildning

Kursledaren sa att så var icke fallet varpå rektorn med emfas tryckte på för godkännande och kursledaren vek sig. Orsaken var att utan godkännande skulle kommunen inte få statliga pengar.

Detta fall är nog inte det enda i riket och det är därför sannolikt att överdödligheten på äldreboenden under pandemin delvis kan kopplas till undermålig utbildning och inte bara till chefernas beslut om otillräckliga personal-, lokal- och utrustningsresurser.

När dessa "undersköterskor" fallerar i tjänsten är det ytterligare ett bakslag för samhället liksom för dessa individer.

Medborgare

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips