Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Upphäv beslutet om Säfsgården

Att lägga ner demensvårdplatserna på Säfsgården är ingen ansvarsfull politik!

Olika rapporter visar att det är vanligt att omkring en fjärdedel av de dementa faktiskt dör, när de tvingas till en tvångsförflyttning. Det är ett alldeles för högt pris för en ful politisk klåfingrighet!

Det är ett alldeles för högt pris för en ful politisk klåfingrighet!

På grund av det orättfärdiga beslutet om Säfsgården, har nu en arbetsgrupp bildats för att driva en kommundelning av Ludvika kommun. Arbetsgruppen vill att Säfsen istället ska få tillhöra Vansbro kommun, för att Säfsen ska få bättre villkor. Man vill att Säfsen ska slippa bli utplundrad av en inkompetent och arrogant kommunledning i Ludvika.

Vi hoppas att denna arbetsgrupp lyckas vitalisera den politiska debatten. Om arbetsgruppen snart börjar samla namn, för att utlösa en kommunal rådgivande folkomröstning för att Säfsen ska få lämna Ludvika kommun, önskar vi dem lycka till! Det finns även möjlighet att via namninsamling begära en folkomröstning om ett extra val i Ludvika kommun. Enligt gällande regler bör en kommundelning föregås av en folkomröstning.

Rätten till sitt liv, skyddas både av våra grundlagar och av Europakonventionen.

Upphäv omedelbart beslutet om Säfsgården, som bryter mot rätten till ens liv!

Flytten till Grängesberg kommer med all säkerhet innebära en sämre vård, med färre och mindre kompetent vårdpersonal.

Ken Swedenborg (ffs) Partiordförande

Anni Andersson (ffs)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips