Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Upprop till alla föräldrar i Mora

Är ni så upptagna med att klara av vardagen att ni inte har noterat vad som håller på att hända med placeringen av Moras nya skolområde, Stranden, eller är ni helt enkelt ointresserade av barnens hälsa?

Politiker och andra tyckare nämner inte med ett ord den hälsofarliga miljö som man planerar att våra barn ska växa upp i

Politiker och andra tyckare nämner inte med ett ord den hälsofarliga miljö som man planerar att våra barn ska växa upp i. Den i särklass sämsta miljön i Mora med den mest avgaspåverkade luften, i delningen mellan två tungt belastade genomfarter! Lägger man därtill buller och trafikfaror så börjar kanske bilden att klarna?

Det är dags att reagera! Man kan inte låta dåligt pålästa politiker fatta sådana avgörande långsiktiga beslut! Detta skulle i så fall strida mot den av regeringen antagna handlingsplanen för Agenda 2030; "Regeringsformens bestämmelser om att det allmänna ska främja en hållbar utveckling, som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer, och trygga rätten till arbete, bostad och utbildning, samt verka för hälsa, omfattar även kommuner och regioner".

Genomförs detta ogenomtänkta projekt kommer det att påverka miljön för många uppväxande generationer i Mora

Under många år har myndigheterna i Sverige uppmanat kommunerna att planera för mer hälsosamma tätortsmiljöer med minskad biltrafik, men i Mora planerar politikerna att placera ett stort utbildningsområde i den värsta tänkbara miljön för barn. Genomförs detta ogenomtänkta projekt kommer det att påverka miljön för många uppväxande generationer i Mora.

Engagera er och säg ifrån åtminstone när det gäller barnens hälsa och säkerhet.

Herje Dahlin, morfar och farfar

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips