Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Utveckla demensteam istället för att avveckla dem!"

Vi på "Demensteam Syd" är en utbildad demensgrupp i Borlänge kommun. Vi är det ursprungliga gamla teamet och fick nyligen på ett möte en "bomb nedsläppt".

Vår bäste vikarierande chef fick ”äran” att tala om för oss att vår grupp i mars 2020 kommer att slås ihop med det nya Demensteamet Nord. Detta för att det är dåligt ställt med kommunens pengar.

Det finns ingen budget satt för det nya demensteamet och enligt vår chef finns inga pengar för den nystartade gruppen.

Hur tänker styrande i kommunen, när man startar en ny grupp utan budget?

Hur tänker styrande i kommunen, när man startar en ny grupp utan budget?

Just nu jobbar åtta personer på Demensteam Nord men det ska totalt bli 30 i personalstyrka. Hur känns det för dem att få det gamla demensteamet inkastat i sin grupp? Deras chef har gjort många arbetsintervjuer för planerade nyanställningar och nu raseras det. Nu ska vi i det gamla teamet Syd bli sammanslagna med Nord, utan förhandlingar eller någon kommunikation med oss i personalen.

Vårt team har fått stå emot många prövningar. Vi har varit placerade i en källarlokal och vi har fått kämpa för at få en bra arbetsmiljö. Omsorgsnämnden tog bort vår demenssköterska. När vi äntligen har fått en bra lokal, arbetsro och känner oss lugna, så slås allt omkull igen.

När vi äntligen har fått en bra lokal, arbetsro och känner oss lugna, så slås allt omkull igen

Om vår lokal är för dyr, kom och prata med oss! Men som det är nu, ska en annan kommunal verksamhet flytta in.

Varför kommer inte våra beslutfattande själva och pratar med oss? Den som mest står upp för oss, är vår vikarierande chef. Denne tänker på oss i personalen och anordnar ett mysigt julbord med mera. Det är långt ifrån den omsorg om personalen som toppcheferna i omsorgen visar oss personal.

Det nya demensteamet - om vi slås samman- som det redan verkar vara bestämt, blir som sagt runt 30 personer. Vi i gamla teamet tycker att vi blir för stor grupp, vi arbetar för att våra brukare ska ha kontinuitet. Vår grupp har byggt upp demensteamet från början, vi har fått pris av drottningen för vi är det bästa demensteamet i Sverige där vi alltid har brukaren i centrum när vi arbetar med demenssjukdomar.

Och nu kommer denna nyhet som en bomb, framfört på ett möte utan någon förhandling eller diskussion med oss.

Vilken julklapp till gruppen, nej nu får det vara nog med nedskärningar på oss fotfolk. Nu är det dags att politikerna och toppcheferna på kommunhuset tar ansvar för sitt uppdrag och jobb. Städa trappan uppifrån istället, det dags för en översyn när det gäller administrativ personal istället för nedskärningar i verksamheten.

Detta är en fråga om vad resurserna används bäst och det gör de genom att satsa på oss personal i Demensteamet Syd och utveckla vår verksamhet istället för att avveckla den!

Demensteamet-Syd, Borlänge Kommun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips