Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utvisningar av ensamkommande är Sveriges största skam

Har du barn? De kanske är vuxna nu? Du kanske har barnbarn?

Nåja, det spelar egentligen ingen roll. Har du barn, oavsett ålder, kan du relatera till det här:

Tänk om ditt barn en dag tas åt sidan av sin lärare på skolan. Hen får följa med in i ett rum när de andra barnen går på rast. Där inne väntar tre uniformerade poliser. Barnet får en chock! Det vet att de är där för att hämta hen, låsa in hen, och troligtvis skicka hen till ett av världens farligaste länder. Ett land som barnet aldrig satt sin fot i, men som svenska myndigheter bestämt är hens hemland.

På vilket sätt är de ensamkommande barnens känslor annorlunda än våra egna barns?

Ditt älskade barn vet i det ögonblicket att alla drömmar borta. Att alla chanser till en trygg framtid rycks undan. Det enda som existerar nu är djup förtvivlan och en panikartad rädsla för att dö. För ditt barn vet att det inte har en chans där, ingen chans alls att klara sig själv.

Det handlar om ditt barn, som älskar skolan, har en aktiv fritid, kanske precis är uppe i sitt livs första kärlek. Tänk dig att hen nu måste glömma allt som varit självklart och istället tvingas inse att livet från och med denna sekund är ett svart hål -utan botten.

Ditt barn, ditt barnbarn!

På vilket sätt är de ensamkommande barnens känslor annorlunda än våra egna barns?

Nej just det! Det finns ingen annan skillnad än den att flyktingbarnen redan tvingats uppleva allt för mycket trauma i sina liv. Så snälla, låt dem bara stanna!

Stojfen

- Dalmas utan knätofsar

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips