Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är det som händer i vårt Falun?

Det är helt oacceptabelt att två fall av rån drabbar en livsmedelsbutik och en klädbutik som utsattes för rån mitt på ljusa dagen. Detta drabbar givetvis personalen hårt och skapar otrygghet och rädsla att gå till jobbet. Det är också vanligt att vapen och andra tillhyggen används.

Brottsförebyggande rådet, Rikspolisstyrelsen och Handelsrådet har därför gemensamt tagit fram programmet Skydd mot rån i handel, ett program som handlar om förebyggande åtgärder som syftar till att begränsa pengarnas tillgänglighet och förebygga så att inte personalen kommer till skada

Det är viktigt att veta att det finns skydd mot rån i handeln. Det är 13 punktsprogram för säkerhetscertifiering. Programmet handlar om säkerhet, utbildning, rutiner, kontanthanteringssystem, värdeskåp, larmmöjligeter, säkra dörrar och även beredskap för krishantering. I programmet ges det också tips för övriga åtgärder om det händer och efter händelsen. Om detta kan man läsa på handelsrådets hemsida.

Sedan är det självklart att vi inom politiken fortsätter jobba förebyggande för att skapa ett tryggt Falun för alla. Men vi är också väl medvetna om att händelsen upprör, skapar vanmakt, otrygghet och ilska och att hantera det är ansträngande och besvärligt.

Katarina Gustavsson

kristdemokraterna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips