Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör majoriteten i Region Dalarna?

Vården i Sverige och Region Dalarna har länge haft svårt att klara av sitt uppdrag. Resultatet har blivit långa vårdköer och brist på personal i vården.

Nu måste den politiska ledningen i Region Dalarna kliva fram och ta ställning för hur man vill ha vården i framtiden. Hur vill  Centern, Liberalerna, Moderaterna, Miljöpartiet och Dalarnas sjukvårdsparti se framtiden i vården?

Hur vill man göra sina satsningar i vården, och hur vill man driva sin personalpolitik?

Vill man fortsätta spara eller ge vården mer resurser? Vill man fortsätta dra ner antalet vårdplatser på sjukhusen eller utöka dem? Vill man fortsätta att ha en misslyckad personalpolitik, som gör att vårdfolk slutar?

Vill man utveckla vården med mobila team och mobila vårdcentraler som fungerar dygnet runt, med snabbspår på akuten för äldre multisjuka, och med nya vidareutbildningar till specialistundersköterska, eller ska man fortsätta att montera ner vården!?

Vi i Folkkampanjen för sjukvården tar ställning för vården och för dem som jobbar i vården. Lyssna på vårdpersonalen, ge dem mer inflytande över sitt arbete! Vårt sjukvårdsparti anser att vården behöver mer pengar för att kunna ge den vård, som befolkningen i vårt län behöver. Vi finns för att vården idag har stora brister. Svensk sjukvård måste nu ses över och det behövs en politisk majoritet som prioriterar närheten till vårdpersonalen och vårdens behov.

Sluta spara på vården, ge vården mer resurser!

Ken Swedenborg (ffs)

Partiordförande och Vidareutbildad undersköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips