Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör regeringen för pensionerna?

Vad kommer regeringen att göra åt spärren som tydligen kommer slå till för pensionerna?

För en pensionär med 12000 kronor i pension i månaden skall minskningen bli 180 kronor i månaden.

Samtliga partier öser ut stora summor pengar på företagen, det är måhända välbehövligt men en del fuskar som vanligt, försöker lura staten på pengar. Det förvånar inte, för ärlighet är inget för vissa människor. Än värre är, att vissa storföretag ger aktieutdelning i miljardbelopp till de redan förmögna och samtidigt begär stöd av staten. De har ingen som helst skam i kroppen. Var kommer alla dessa miljarder ifrån? Jo det är vi skattebetalare som står för "fiolerna".

Det här är bidrag och inget annat och när det gäller det här, då är det inget fel med bidrag verkar de tycka. Men hur ofta har man inte hört borgerliga politiker ojat sig över att sjukskrivna och arbetslösa inte skall leva på bidrag, där skall det stramas åt.

Tillbaka till pensionerna, ta de pengar som frikostigt skickats till de stora företagen som gjort aktieutdelningar och stoppa sänkningen av pensionerna, för hur har politikerna annars tänkt sig att pensionärerna skall klara sig?

Det har tidigare funnits något som hette solidaritet, ett ord som jag hoppas kan påverka regeringen.

Jag vill gärna också i fortsättningen tro på socialdemokratin och samtidig hoppas jag att C och L visar medkänsla för de gamla.

Det verkar som det inte är nog med att 70-plussarna inte skall kunna träffa nära och kära, utan de skall drabbas av radikalt sänkt inkomst.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips