Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad håller Avesta kommun på med?

Annons

Vad håller Avesta Kommun på med? Först köper Avesta kommuns omsorgsförvaltning ut en anställd för att personen gett bort mat som skulle slängas. Sedan bryter bildningsförvaltning och personalenhet mot grundlagen när en kommunanställd uttrycker sina personliga åsikter på nätet.

Justitieombudsmannen (JO) riktade skarp kritik mot Avesta Kommun. Det verkar inte som kommunens högsta chefer och det politiska styret förstår allvaret i JO:s kritik.

Avesta kommun sa upp tjänstemännens flextidsavtal för att några inte passade in och kunde använda flextidsavtalet. När några inte passar in i flextidsavtalet måste kommunen lösa det för dem och inte säga upp avtalet för alla tjänstemän.

Nu senast går Miljöenheten hos V-dala miljö- och bygg ut och kritiserar både bildningsförvaltning och Gamla Byn att inomhusmiljön är dålig i några förskolor. De konstaterar att ventilationen är dålig i flera förskolor samt att förskolorna är dåligt städade. Miljöchefen ifrågasätter bildningsförvaltningens och Gamla Byns kompetens på området.

I tidningen har det stått om Krylbostäder och hur undermålig lägenheterna är och om misären som finns i Krylbo och Karlbo. Är inte alla lika in för lagen?

Kommer Avesta kommun att börja falla sönder med personangrepp mellan de olika förvaltningarna? Avesta kommun kan inte idag säga att de är en attraktiv arbetsgivare när de högsta cheferna och det politiska styret beter sig som de gör.

Undrande

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips