Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad har hänt inom frikyrkorna?

Varför denna liberalisering av alkohol inom frikyrkorna? Under 70-talet växte jag upp i en Filadelfiaförsamling i Dalarna, det proklamerades om Helvetets eldar som skulle brinna för den som inte följde Guds ord.

Vi barn skrämdes med filmer som exempelvis En tjuv om natten och det förkunnades om synden och straffet. Än idag så lever straffet i mitt huvud som en påminnelse om att man skulle vara lydig Gud!

Jag anser att jag själsligen har blivit våldtagen på grund av allt det som hände inom frikyrkan på 70-talet

Jag lämnade min tro för några år sedan, men jag anser att jag själsligen har blivit våldtagen på grund av allt det som hände inom frikyrkan på 70-talet.

Det var aldrig tal om att dricka alkohol inom frikyrkan på den tiden (möjligen nattvardsvin) och nämnde du GT så visste alla att det betydde Gamla Testamentet. Nämner du GT idag till en pingstvän så skulle denne säga; "Det skulle vara gott med en Gin och Tonic".

Lewi Petrus startade LP-stiftelsen för dem som hade hamnat i alkoholens "Djävulska garn" och han gråter nog nu i sin himmel och frågar Gud! Vart är dom på väg?  

Venngarn får nog slå upp sina portar igen, men då för Pingströrelsens egna medlemmar.

Fd Pingstvän

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips