Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad vill egentligen Ica Mårtas?

Etableringen av Ica i Leksand utanför centrum har tagit ytterligare ett steg till mot förverkligande. Jag undrar hur de nya ägarna till Ica Mårtas ställer sig i frågan. Vill de att butiken flyttar ned till Limsjöänget eller vill de vara kvar vid torget?

Att styrande politiker i Leksand vill att centrumhandeln ska utarmas och att bilkörandet ska öka är uppenbart trots att det både strider mot kommunens vision och mot dess miljöplan. I många andra kommuner bildar näringsidkarna samarbeten för centrumutveckling och hjälper varandra att lösa de problem som finns. Det samarbetet verkar saknas i Leksand. Om nu ICA vill och behöver utöka sina lokaler borde ett gott samarbete mellan näringsidkare och fastighetsägare kunna lösa det problemet. Ett ställningstagande från Ica är önskvärt. Då vet ju vi som ogillar flytten hur vi kan använda vår konsumentmakt på bästa sätt.

Själv vill jag inte stödja en dagligvaruhandlare som planerar för en utarmning av handeln i Leksand. Ni handlare behöver varandra för att överleva. Och tomma lokaler är dyra lokaler som dessutom riskerar att skapa ännu fler tomma lokaler. Tänk om!

Olle Berglund

Miljöpartiet Leksand

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips