Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Välfärd har bytts mot ofärd

För stora grupper pensionärer har den tidigare välfärden förbytts till ofärd. Många människor, även de i regeringen, tycker det är helt okej att vissa pensionärer förblir helt beroende av att söka bostadstillägg för att överhuvudtaget klara sig hjälpligt... Och detta i Sverige!

Ignoransen är stor mot, sjuka, fysiskt/psykiskt slitna människor som redan tidigare varit i klorna på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen under större delen av vuxenlivet.

Ska vi behöva slåss med katterna om Icas billigaste kattmat..?

Dessa, de fattigaste av pensionärer som enligt många "aldrig gjort ett ärligt handtag" är ifrågasatta och stundtals även bespottade, inte enbart av typiska mobbare utan även av folk som "slitit i 30-40 år".

Istället för att se verkligheten ur perspektivet att alla har på tok för låg pension så talas det ensidigt om "respektavståndet", inte att även den före detta sjukpensionären ska kunna leva bra på sin pension - utan bostadstillägg.

Alla ni som är lyckosamt "vaccinerade" mot att kunna sätta er in i hur det är att aldrig få eller kunna göra ett "ärligt handtag"... Ja, ni kommer naturligtvis även fortsättningsvis att ha er uppfattning.

Frågan är om vi som tvingas leva på bidrag ända ner i graven har någon framtid. Vi kan inte ens kan göra den enklaste resa inom Sverige, gå på café, köpa en julklapp eller slippa oron för att behöva tandläkarvård eller glasögon.

Ska vi behöva slåss med katterna om Icas billigaste kattmat..?

Alla etablerade partier verkar ha en tydlig och skandalös samsyn på de sämst ställda pensionärerna i Sverige.

Hoppet står till, ja vadå?

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips