Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför avgår Margot Wallström?

Annons

Wallström avgår som utrikesminister och förklaringen är att hon vill ha tid med familjen. Men min analys är inte fullt så insmickrande som Oscarssons i TV4 eller övriga borgerliga medier.

Jag uppskattade hennes inledande förklaring för utrikespolitiken. Erkännandet av Palestina var en god start. Men då hon kritiserade Israels utomrättsliga avrättningar av palestinier och med rätta fördömde Saudiarabiens piskningar av oppositionella blev det stopp. Hon hoppades att hennes grundinställning skulle respekteras i den socialdemokratiska regeringen. Men när mothuggen kom från borgarpartierna och Wallenbergarna fick hon inget stöd av Stefan Löfven. Hon har därefter tvingats huka under partipiskan.

Hon har därefter tvingats huka under partipiskan

En eventuell roll som medlare i Jemenkriget är omöjlig. USA, Frankrike och Storbritannien anklagas för krigsbrott för stödet till den Saudiska koalitionens terrorbombningar. Stackars Margot har inga möjligheter att driva den linjen då planen har svensk utrustning och vårt land är helt uppknutet till NATO.

Då regeringen tillsammans med borgarpartierna bestämde sig för att rösta mot en anslutning till FN-konventionen om ett kärnvapenförbud fick hon återigen vika ner sig. Hon blev till och med tvingad att presentera en mycket krystad förklaring till regeringsbeslutet.

Margot Wallström borde ha suttit hela mandatperioden men jag har full förståelse för hennes beslut.

Hans Skagerlind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips