Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför bygga bostäder i Vasaparken?

Öppen fråga till Charlotte Oster och Örjan Fridner.

I sin rättmätiga kritik mot Katarina Gustavssons debattartikel om bostadsbygge på Tisken (DD Debatt 9 juli) betonar författarna i en debattartikel i DD den 10 juli, hur viktig tillgången på natur- och grönområden är för staden och dess invånare. De skriver att man inte vill bygga bort dessa till förmån för bostäder utan "istället se till så att innerstadens naturområden är tillgängliga för alla".

Hur går detta att förena med det beslut som nyligen fattats i kommunfullmäktige där bland annat Socialdemokraterna har röstat FÖR antagandet av detaljplanen för byggande av bostäder i Vasaparken?

I och med denna plan fragmenteras den så kallade "gröna kilen" som löper från Lugnet genom Stadsparken förbi Kullen och ned genom Vasaparken, träd fälls och delar av parkytan ersätts med bostäder.

Detta går till synes helt emot de uttalanden som gör av Oster och Fridner i artikeln.

Henrik Lans

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips