Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför omförhandla nu?

Det bussbolag som i huvudsak har sin trafik i Falun-Borlänge har i en förhandlingsframställan till Region Dalarna lagt fram att de säkerställer att människors vardag fungerar i denna coronakris.

De säger också att de ser ett minskat resande orsakat av myndigheternas rekommendationer för att de påverkas av det rörliga incitament där ersättning för varje registrerad resa får en påverkan på bussbolaget. Med anledning därav ser bussbolaget sin rätt till förhandling enligt avtalet. Man försöker med näbbar och klor att gå ifrån det skrivna avtalet för att fortsätta som om inget hänt. Man framställer också att man kan börja varsla personal och att närmare se över förutsättningarna att säga upp trafikavtalet.

Kompetens finns runt hörnet och att köra i egen regi minskar kostnader i längden avsevärt

Som skattebetalare med insikt i detta, anser jag att det vore tjänstefel att inte gå vidare under dessa förutsättningar med uppsägning av avtalet. Att köra i egen regi skulle kostnadsmässigt bli en stor vinst för Region Dalarna.

Kompetens finns runt hörnet och att köra i egen regi minskar kostnader i längden avsevärt. Ingångna avtal ska hållas, det har bussbolaget haft som agenda, då Region Dalarna försökt att omförhandla avtalet.

Varför omförhandla nu? Man tog en risk med detta avtal och det straffar sig nu med minskat resande. Allting ligger öppet för ett snabbt övertagande att köra i egen regi. En eftergift blir kanske att köpa fordonen, men den kostnaden får man i vilket fall som helst.

Spetskompetens

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips