Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Varför röstar vi fram partier som vill rasera?

Annons

Varför röstar vi fram politiska partier som vill rasera allt som vi gemensamt med skattemedel byggt upp här i landet under ett par generationer på 1900-talet? Då användes skatter så att alla skulle få del av utvecklingen.

Det satsades på skolan, vården, bostäder, arbetslivet, fritiden, allmänna försäkringar, kommunikationer i hela landet och mycket annat. Sverige var ett föregångsland och vår skola var världsbäst.

Det mesta fungerade bra, framtiden verkade ljus. Problem kunde diskuteras och lösas gemensamt. Vi hade en statsminister, Olof Palme, som var känd och beundrad jorden runt.

Högerregeringar som ville ha sänkta skatter för de rika röstades fram och kunde börja nedrustningen

Men det fanns också dom som ansåg att Palme och Socialdemokraterna inte borde fortsätta styra landet i denna riktning. Högerregeringar som ville ha sänkta skatter för de rika röstades fram och kunde börja nedrustningen.

Så mycket som möjligt av folkets gemensamma ägodelar skulle reas ut till privata företag. Skolor skänktes till och med bort. Och nu började våra skattepengar göra många företag och banker stormrika.

Vi kan konstatera att det som kostar oss mest är rövarkapitalister

Genom att försämra och fördyra för alla som arbetar, blev det mycket över för de rika att skicka till skatteparadis, för skatter behövde de ju inte betala.

Ojämlikheten mellan arbetare och kapitalägare har de senaste 30 åren ökat enormt i vårt land. Ett gammalt svenskt företag som grundades 1913 och var vår största läkemedelsindustri, Astra (numera Astra Zeneca) har en vd som 2018 tjänar 358.000 kronor per dag!

Vi kan konstatera att det som kostar oss mest är rövarkapitalister, inte de flyktingar vi tar emot och som vi verkligen behöver.

Ebba

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons