Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför tystnad från ansvariga angående asfaltbanorna?

Varför tystnad från ansvariga politiker/tjänstemän angående asfaltbanorna i Lugnets skidområde?

Det har i flera insändare och debattartiklar inkommit synpunkter och kritik mot asfaltbanorna som anlägges i Lugnets naturreservat. Flera debattörer har påpekat intrång och miljöförstörelse i kulturlandskapet med beteshagar, naturstigar och stenrösen.

Är politikerna rundade eller har de godkänt allt i kulisserna utan att träda fram?

Några kommunala politiska beslut verkar inte föreligga och kultur-fritidsnämndens ordförande Svante Parsjö Tegner uppger i Radio Dalarna att nämnden ej fattat beslut om banorna (ej informerad?)

Beslutet skulle då vara på tjänstemannanivå, Lufabs tjänstemän och skidförbundet(?) med dispens från länsstyrelsen. Är politikerna rundade eller har de godkänt allt i kulisserna utan att träda fram?

Någon medborgardialog har inte skett och beslutet medför ökade kostnader för oss medborgare/skattebetalare utan politiska beslut.

När tystnaden blir ett politiskt redskap hotas demokratin

Ännu finns tid att minska intrånget i naturreservatet genom att korta asfaltbanornas längd (sluta nedanför Dalastugan) och halvera bredden. Frågorna är många och svar saknas.

När tystnaden blir ett politiskt redskap hotas demokratin. Frågor besvaras inte och besked ges inte.

Det är nu dags att ansvariga politiker träder fram!

Börje Sedsten    

motionär, naturvän

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips