Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför uppmuntrar DD till resande?

Vi befinner oss i ett kritiskt läge vad gäller klimatförändringarna som vi kan bevittna jorden runt och att vi på alla sätt skall minska vår påverkan. Vad gör DD och denna tidningskoncern då? Jo, uppmuntrar med annonser om resande med stora klimatpåverkande utsläpp per person. Många gånger verkar det som att vi kan fortsätta detta beteende! Ska vi sänka klimatet, ja då ska vi resa på som vanligt. Det finns alternativt resande med blygsamma klimatpåverkande utsläpp som till exempel tåg!

När ska vi ta klimatfrågan på allvar?

Ja, inte gör då DD det!

Bengt Gustafsson, Falun 

SVAR DIREKT:

Bengt Gustafsson anser inte att Dala-Demokraten tar klimatfrågan på allvar när DD erbjuder sina kunder resor. Dala-Demokraten och våra kollegor inom Bonnier News har många olika erbjudanden till våra läsare. Det gör vi för att våra kunder ska få ett mervärde när man är prenumerant på Dala-Demokraten eller på någon annan titel inom Bonnier News. Det är inte bara resor som erbjuds. Det finns en mängd olika erbjudanden, som biljetter till olika kulturevenemang, träning, föreläsningar, hälsa, med mera. Utbudet är lite mindre nu på grund av pandemin.

Om man väljer en resa finns det flera olika alternativ att färdas på till de olika destinationerna som vi erbjuder, tåg, bil, buss, båt eller flyg. Vad våra läsare väljer är upp till var och en. Den resan som Bengt Gustafsson har valt som exempel är en av de dyraste resorna bland våra erbjudanden och den tror jag att väldigt få väljer.

Peter Carlsson

redaktionschef och ansvarig utgivare, Dala-Demokraten

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips