Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vart ska kommunens pengar gå?

I veckan har vi i tidningen kunnat läsa om hur Falu kommun valt att förlägga möten och konferenser på bland annat dyra spaanläggningar utanför vår kommun.

Man brukar ju säja att medarbetarna är vår viktigaste resurs vilket jag är den första att skriva under på. Just därför kommer det vara av största vikt att noga tänka igenom hur våra skattemedel används.

Min uppfattning är att det inte är spavistelser eller hotellövernattningar som ger mest för medarbetarna

Min uppfattning är att det inte är spavistelser eller hotellövernattningar som ger mest för medarbetarna. Jag är övertygad att de allra flesta anser att en bra arbetsmiljö och möjlighet att kunna påverka och utföra sitt arbete är viktigare.

Inför 2020 ska nu samtliga förvaltningar krympa kostymen och vi kommer gå in i ”knapphetens tidevarv”. Därför kommer det vara extra viktigt att nagelfara samtliga kostnader, så att pengarna hamnar på rätt ställe.

På Barn och Utbildningsnämnden nästa vecka kommer vi socialdemokrater därför kräva en redogörelse över de beslut och riktlinjer som kommunen/förvaltningen antagit angående externa/interna möten och konferenser samt hur förvaltningen kommer se till att de efterlevs.

Berit Fredricsson

2:e vice ordförande i Barn och utbildningsnämnden, Falu kommun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips