Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver en ny regering som förstår att Sverige är mycket mer än storstaden

Annons

Sverige behöver en ny regering! För oss som bor och verkar på landsbygden är det extra tydligt och angeläget. Gång på gång visar S+MP regeringen att de inte är landsbygdsvänliga.

Här i Gagnef kommun har det precis blivit känt för oss att vi tack vare S+MP regeringens politik blir av med vår lokala biograf i Djurås

S+MP regeringen ligger bland annat bakom höjd skatt på diesel och bensin samt kilometerskatt. Bägge slår rakt och hårt mot landsbygden där människor är beroende av bilen och företagen av transporter som sker med lastbilar. Jag har full förståelse för ambitionen att minska bilåkande och lastbilstransporter genom att göra det dyrare, men för oss på landsbygden som saknar alternativ är den enda effekten att allt blir dyrare.

Nyligen blev vi uppmärksammade på det så kallade vedspisupproret där S+MP regeringen ligger bakom ett förslag som går ut på att förbjuda installation av äldre vedspisar med motivering att de står bakom farliga utsläpp. Detta förslag kommer samtidigt som samma regering pratar om vikten av ökad beredskap i samhället, där vi uppmanas till att förbereda oss så att vi klarar oss på egen hand i upp till en vecka. I en sådan situation är dessa vedspisar en viktig del som kan användas för matlagning och som värmekälla. Även detta är ett hårt slag mot landsbygden då det är områden som oftare än storstäder drabbas av längre strömavbrott.

Här i Gagnef kommun har det precis blivit känt för oss att vi tack vare S+MP regeringens politik blir av med vår lokala biograf i Djurås vilket är ännu ett exempel på regeringens bristande insikt om landsbygden. Regeringen har under ledning av kulturministern från MP valt att prioritera att det ska vara gratis att gå på statliga museer, vilka i princip samtliga ligger i storstäder. Samtidigt som de höjer momsen på biobiljetter. Ett beslut som innebär att de prioriterar gratis inträde på museer för storstadsbor, samtidigt som de i praktiken dödar de små biograferna på landsbygden.

Vi behöver en ny regering som förstår att Sverige är mycket mer än storstaden

Stefan Eriksson (M), Gagnef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare