Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver ett mer humant samhälle

Vid Socialdemokraternas distriktskongress i år, framförde jag min motion gällande migration, (motion 31). Vid kongressen läste jag även upp ett tillägg som berörde hur länge så kallade tillfälliga uppehållstillstånd bör gälla, samt under vilka omständigheter där humanitära grunder bör ske. Både motionen och tillägget skickades vidare till Lagrådet för Migration och asylrätt via regeringen.

Regeringen har beslutat att tillsätta en kommitté där eventuellt en ny humanitär grund ska gälla och i och med detta så hoppas jag på att de tillfälliga uppehållstillstånden ska övergå till ett permanent uppehållstillstånd efter högst tre år, det vill säga om särskilda skäl och villkor föreligger, där Barnkonventionen bör särskilt belysas i samband med asylprövning.

Jag hoppas härmed att allt färre människor som söker asyl ska slippa att leva under ovisshet. Jag hoppas att de på ett mer humant sätt få möjlighet att få svar på sin asylprövning på lagsäkra grunder och att utredning så sker på ett rättssäkert sätt.

Vi behöver verkligen ett samhälle där alla får en chans att vara med.

Carina Eloff, Socialdemokrat och medmänniska - bara en bland flera!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips