Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi bör stryka begreppet medelklass

Vad är medelklass förutom ett diffust begrepp? Medelklassen har blivit de borgerliga partiernas favoritbegrepp, men jag skulle bestämt vilja säga att medelklassen bara en en luddig definition av en klass som egentligen inte existerar.

För vad är det för skillnad på en person som tillhör den så kallade medelklassen och den som tillhör arbetarklassen? De som tillhör "medelklassen" bor oftare i lite finare hus, äger en finare bil, har en sommarstuga - allt betalt med lån.

Men när lågkonjunkturen kommer eller krisen slår till, sprängs den fina fasaden och under gömmer sig en helt vanlig arbetare.

Jag anser att det finns två klasser, en arbetarklass och en överklass. Det som skiljer överklassen och arbetarklassen från varandra är att arbetaren har majoriteten av sin inkomst från jobb, medan överklassen får majoriteten av sin inkomst från kapital.

Majoriteten av oss i det svenska samhället tillhör arbetarklassen, vi är vanliga arbetare som inte gynnas av borgarens ekonomiska politik

Sanningen är att majoriteten av oss i det svenska samhället tillhör arbetarklassen, vi är vanliga arbetare som inte gynnas av borgarens ekonomiska politik.

Vi gynnas inte av att dela in oss arbetare i en medelklass och en arbetarklass, det splittrar oss, vilket också är det bästa som kan ske för borgarna. För det är allt för många arbetare som röstar emot sin egna intressen när de lägger sin röst på ett borgarparti.

Det är högern som har vilselett dem att tro att det finns en medelklass som gynnas bättre av deras ekonomiska politik. De som verkligen gynnas av högerpolitik är överklassen, som är en minoritet i vårt samhälle.

Erika Frank

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips