Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi bör ta hjälp av före detta kriminella för att förbättra samhället

Tråkiga saker händer allt oftare i Dalarna, som till exempel en dödsskjutning i Kvarnsveden och ett rån i centrala Borlänge.

För att komma tillrätta med kriminaliteten, kanske ett sätt är att lyssna eller ta hjälp av kriminella som slutat med sina dåliga sysslor. De bör veta hur dessa marodörer fungerar och tänker. De skulle bland annat kunna föreläsa för alla medborgare om droger och alkohol som ligger bakom det mesta som kvinnomisshandel, stölder, rån, mord och så vidare.

Det får inte fortsätta som det gör i dag. Det är en sak när det sker stölder av värdesaker, men det som är än värre, är den enorma och onödiga rädslan som ett rån kan medföra. Det kan skada en hel omgivning, som vänner och släkt för en lång tid och kan inträffa dygnet runt i ett allt mer våldsamt och oberäkneligt samhälle.

Det kan kännas skrämmande att vistas på en allmän plats där folk inte kan vara ute på kvällarna utan att se sig om hela tiden. Polisen uträttar en hel del, mende har kanske inte tillräckligt med resurser.

Vi bör därför använda oss mer av kunnigt folk som avgått från den gamla kriminella värden

Vi bör därför använda oss mer av ”kunnigt folk" som avgått från den gamla kriminella värden.

För naturligtvis så börjar knarkandet genom att lära sig att dricka lite på helgerna, därefter alkohol i mängder, för att sedan ta till den allt vanligare drogen narkotika. Nu är det dags att var och en får lite bildning, och inte bara om narkotika utan även om alkoholens verkningar i samhället.

Grova brott som rån och våldtäkt var sällsynt förr. Det har blivit mycket hårdare i samhället i allt för många kretsar.

Trots att jag haft en märklig uppväxt är jag tacksam att jag inte hamnade på "soptippen", och jag är en stolt brukspojk från dåtidens Borlänge.

Tomas Holst Dala-Järna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips