Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi får en sommar utan marknader

Sommaren gör sitt intåg och från både när och fjärran går tusentals man ur huse för att besöka marknaden, så har det varit i årtionden, men inte i år. Marknaderna är inställda och ingen vet hur länge.

Knallarnas ekonomi går i kras i brist på försäljningstillfällen, och inget ekonomiskt stöd existerar för att lindra konsekvenserna. Risken är stor att flera arrangörer av marknader tvingas sluta på grund av bristen på knallar. Många marknader har redan upphört innan covid-19 gjorde det etter värre för landets knallar, arrangörer och tivoli.

Åtgärder för att lindra konsekvenserna för landets knallar som driver sitt företag som enskild firma, utan att ha några anställda, har således inte vidtagits av regeringen. Knallarna som saknar varje form av ekonomiskt stöd eller skyddsnät, står därför maktlösa i Corona epidemins spår.

Även ekonomiskt stöd från A-kassan eller socialtjänsten uteblir så länge knallen har varulager samt fordon kvar i verksamheten. Det är svårt, snarare omöjligt, att hitta köpare till lager och fordon i dessa tider när alla marknader är inställda. Den som mot förmodan ändå lyckas avyttra lager och fordon kan antas klara sin ekonomi, men saknar då både fordon och varor när marknaderna återupptas igen. Besvärligheterna gör att det är nödvändigt att regeringen tar knallarnas situation på allvar.

Behovet av ekonomiskt stöd till landets knallar är akut, och måste ske omgående om kulturarvet med marknader ska fortleva!

Stig Wiklund

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips