Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har alla åsikter om kulturen

Jag önskar att jag har förmågan att förmedla att det finns inget "svart eller vitt", inte heller en gråskala.

Kulturen, enligt Wikipedias förklaring, kommer från det latinska ordet cultura. Kultur är olika från individens tyckande, arv och levnadssätt i ett samhälle. Kulturfolk och traditioner finns i varje släkt. Glöm att barn gör som du säger, de gör som du gör. De ärver ett kulturarv...

Vi är ett kulturfolk i ett samhälle med olika levnadssätt, seder och traditioner

Jag älskar när min stad Borlänge växer. Många underbara människor finns det i stan - och alla bär vi på ett kulturarv från vår släkt. Vi är ett kulturfolk i ett samhälle med olika levnadssätt, seder och traditioner. Men glöm inte, vi är i ett kultursamhälle med lagar och regler, långt nedärvda, så glöm aldrig din historia.

Det är kultur i sång, musik, blommor, parker, berättelser och hus. Med en färgpalett eller med såg och hammare, det gör din kultur till din sevärdhet.

Det förekommer olika grupperingar, olika kulturarv i tanke och diskussion. Glöm då aldrig att behandla andra så som du själv vill bli behandlad, att bli bemött utan hat och missunnsamhet. Kulturen är komplicerad och individuell för varje person.

Eva-Lisa Borres

"Livsglädjetekniker"

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips