Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi kommer alltid stå upp för kvinnors trygga anställningar

Svar till Patrik Liljeglöd (V) insändare angående timanställningar, DD den 19 april.

Kristdemokraterna i Falun har alltid hävdat att otrygga anställningar är en fattigdomsfälla. Och med dårens envishet kommer vi att kämpa för att skapa trygga anställningar för personal inom vård och omsorg. Vi vill skapa en trygg tillvaro där man kan låna till egen bostad och ha en trygg dräglig tillvaro.

Vi kristdemokrater är rationella i vår kamp att driva frågor i kommunen som bland annat Dalregementet - som numera är en realitet. Seniorernas hus, bra funktionshinderpolitik och rensning av Tisken och bevarandet av det arv vi har här i Falun.

Att vi inte kunde bifalla motionen som är utformad på så sätt att alla timanställningar skall bort - är för att det är en omöjlig ekvation att få ihop

Vi driver trovärdig politik och vi är ihärdiga. Att vi inte kunde bifalla motionen som är utformad på så sätt att alla timanställningar skall bort - är för att det är en omöjlig ekvation att få ihop.

Vi kommer inte ifrån att seniorer vill jobba, att unga vill pröva vårdyrket och att personalen behöver ha semester och de behöver täckas av timanställningar. Detta är viktigt att beakta, något Vänsterpartiet har lämnat därhän.

Kristdemokraten är det partiet som med näbbar och klor kämpar för att skapa trygga anställningar och anständiga arbetsvillkor. Jag kommer aldrig att bidra till en fattigdomsfälla genom otrygga anställningar för personal inom vård och omsorg. Morgondagens pensionärer har förtjänat bättre villkor.

Till Patrik Liljeglöd (V) vill jag säga att jag är glad att även du vill följa vår kamp så att fler slipper sova med telefonen under kudden, med förhoppning att få arbeta några timmar dagen därpå. Nej, nu få det vara slut med det.

Och med dårens envishet kommer jag att gå i bräschen för att skapa en attraktiv arbetsmiljö för de anställda i Falun. Var säker på det!

Katarina Gustavsson

Gruppledare för Kristdemokraterna i Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips