Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste minnas hur det var att vara barn

Hur mår du? Hur förhåller du dig i mötet med ett barn som framkallar negativa känslor hos dig?

Efter att ha träffat många barn under årens lopp, har jag ibland en känsla av att vi vuxna glömt bort hur det själv var att vara barn. Vi har glömt barnet inom oss.

För att försöka förstå hur våra barn mår idag, krävs att vi minns vad som var viktigt för oss i går

För att försöka förstå hur våra barn mår idag, krävs att vi minns vad som var viktigt för oss i går. Barn som mår dåligt har många negativa bilder i sina sinnen. Frågan är hur de har kommit dit in.

Jag hoppas att alla vi som arbetar politiskt, som fritidspolitiker eller som heltidspolitiker, bättre tar vårt vuxenansvar och flyttar upp frågor som rör våra barn och ungdomar ännu högre upp på den politiska agendan

När vi möter ett barn, har vi valet och möjligheten att antingen tända eller släcka blicken i barnet vi möter. Jag hoppas att alla vi som arbetar politiskt, som fritidspolitiker eller som heltidspolitiker, bättre tar vårt vuxenansvar och flyttar upp frågor som rör våra barn och ungdomar ännu högre upp på den politiska agendan. Att vi verkligen agerar för att prioriteringar i Falun kommer alla våra barn och ungdomar till del. Barnen är allas vår framtid och det är alltid en investering att satsa på barn, inte bara ekonomiskt, men även socialt och kulturellt!

Claes Mankler

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips