Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi önskade en strimma av hopp!

Vi undersköterskor i Region Dalarnas 24/7-verksamheter önskade en strimma hopp om att även vi skulle räknas som en viktig yrkeskategori och inte övrig personal som vi benämns av Region Dalarna.

När Ulf Berg och co annonserade att det skulle tilldelas 45 miljoner till personalen, var det enbart till sjuksköterskorna. Vi undersköterskor reagerade och då kallades vi för avundsjuka och besvikna sossar av Ulf Berg... Är det en god politisk ledare?

Det är beklämmande att regionledningen, trots att det gått så många år, inte förstått att vi arbetar i team. Att vi har samma arbetsmiljö men med olika ansvarsområden, det vill säga att det är lika viktigt med omvårdnaden och den övervakning vi undersköterskor står för, som sjuksköterskornas läkemedelshantering.

Arbetsmiljöförutsättningar handlar det om nu, inte grundlöner, men som blandas ihop hej vilt. Vi missunnar verkligen inte sjuksköterskorna grundlöneökning, för där ska det skilja sig åt. Så gör om och gör rätt och bevisa att ni är en bra arbetsgivare utan att kalla en viktig yrkeskår massa kränkande påståenden som inte är sanna!

Var rädd om all den stora yrkeskompetens som finns i undersköterskekåren!

Anna Eklund

Intensivvårdsundersköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips