Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi som en gång var socialdemokrater har förlorat förtroendet för politikerna

Svar till Peter Hultqvist som skrev en krönika på ledarplats i DD den 18 november.

Det är inte slagordslösningar och rubrikmässiga ”oneliners” som gjort att socialdemokratin tappat både ansikte, väljare och förtroende. Både du, Peter Hultqvist, och jag kan kalla oss för ”vuxna i rummet” sedan vi utbildats under fasta regler under 70-och 80-talet som telegrafister och piloter.

Den blandning av förvirrad cocktail som ni socialdemokrater nu skapar tillsammans med Centern och Miljöpariet hade, när vi utbildades, utan omsvep kallats för landsförräderi

Den blandning av förvirrad cocktail som ni socialdemokrater nu skapar tillsammans med Centern och Miljöpartiet hade, när vi utbildades, utan omsvep kallats för landsförräderi.

För att inte fördjupa mig allt för långt, kan jag ta det exemplet som retar mig allra mest. Det är att totalförsvarets intressen i lågflygningsområde ”Vänern till Älvdalen” får stå tillbaka för viljan att skapa ”ren energi”.

Jag skakar inte på huvudet av trötthet inför er politiska cirkus, jag vaknar varje morgon med högt blodtryck efter att ha drömt mardrömmar om er och denna ”gröna politik”. Men det som får mig att överleva är att när jag går och handlar inte hittar någon jämnårig ”Facebookpolitiker” som tycker den politik ni fört de senaste mandatperioderna är bra.

Där deltar människor som aldrig gått av asfalten och beskådat skövlingen av skogen på andra sidan av diket

Det är socialdemokratin som kommer att få betala ett surt pris för sin anpassning till denna dåligt genomtänkta energipolitik. Jag förstår inte hur Socialdemokraterna har kunnat forma sin politik kring vansinniga idéer som de fantasifulla lösningarna kring vindkraft, elbilar och elflyg. Det är idéer som försörjer dagdrömmande miljöpartister och som tar fokus från centerpartister med rötter i skogsindustrin som därmed tillåts att utan hejd skövla vår skog, med följden att både flora och fauna utarmas.

Att SVT:s partiledardebatter inte ger någon vägledning, det kan jag hålla med om, men där deltar människor som aldrig gått av asfalten och beskådat skövlingen av skogen på andra sidan av diket.

”Ska regionalpolitiken stärkas? Ska de löntagarfientliga avarter som växer på svensk arbetsmarknad bekämpas? Ska kollektivavtal respekteras? Ska klimatutmaningen tas på allvar? Ska vi bekämpa rasismen och samtidigt på allvar integrera invandrare i vårt samhälle?”

Ja, det ska vi, men då måste ni politiker börja där allt annat börjar och där ni faktiskt får eran mat ifrån; landsbygden.

Idag rovdriver ni landsbygden på ett sätt som utan omsvep återigen kan kallas för landsförräderi. Ni har satt ihop en lagstiftning som gör det omöjligt för den enskilde att ställa någon till svars, varken politiker, tjänsteman eller jurister i våra domstolar. Då ska du inte undra på att en eller annan högstbjudande högerpolitiker vinner poäng, för det är faktiskt så att vi som en gång var socialdemokrater har förlorat förtroendet för er politiker.

Vill du sedan prata om saken Peter Hultqvist, så är det helt okej om du hör av dig.

73 de SM4GGD (morsespråk)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips