Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi vill se ett extraval i Region Dalarna

På grund av den omfattande skandalen för upphandlingen av vårdmaterial har vi lämnat in ett ovanligt medborgarförslag till Regionfullmäktige i Dalarna. Vi begär att ett extraval ska ske i Region Dalarna med anledning av det inträffade.

Extraval sker i en kommun eller i en region om två tredjedelar av fullmäktige ställer sig bakom förslaget, det vill säga en form av kvalificerad majoritet. Först måste dock en fullmäktigeledamot eller flera fullmäktigeledamöter konvertera vårt medborgarförslag till en motion, då Regionfullmäktige i Dalarna tyvärr inte ännu har infört direkta medborgarförslag, utan har bara indirekta sådana. I vårt förslag föreslår vi vidare att avtalet med Apotekstjänst om att de ska leverera vårdmaterial, med omedelbar verkan sägs upp. Vi anser att den tidigare leverantören istället ska ges förtroendet att åter sköta leveranserna, vilket de tidigare gjort i 18 år med få fel.

Sedan föreslår vi att ledamöterna i den gemensamma Varuförsörjningsnämnden juridiskt ska ställas till svars.

Ken Swedenborg (ffs), partiordförande

Anni Andersson (ffs), undersköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips