Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi vill se ett extraval i Region Dalarna

På grund av den omfattande skandalen för upphandlingen av viktig vårdmaterial, har Folkkampanjen för sjukvården lämnat in ett ovanligt medborgarförslag till Regionfullmäktige i Dalarna. Vi begär att ett extraval ska ske i Region Dalarna med anledning av det inträffade. Denna begäran sker på grund av den långt gångna farliga centraliseringen och den totala avsaknaden av egen säkerhetskontroll, i den för fem regioner gemensamma Varuförsörjningsnämnden. Detta bär samtliga fem regionfullmäktige ett tungt politiskt ansvar för!

Extraval sker i en kommun eller i en region om två tredjedelar av fullmäktige ställer sig bakom förslaget. Först måste dock en fullmäktigeledamot eller flera fullmäktigeledamöter konvertera vårt medborgarförslag till en motion, då Region Dalarna bara har indirekta medborgarförslag.

Vi föreslår vidare, att avtalet med Apotekstjänst om att de ska leverera vårdmaterial, sägs upp med omedelbar verkan. Detta stödjer nu bland andra ett antal läkare.

Vi anser att den tidigare leverantören Mediq istället ska ges förtroendet att åter sköta leveranserna, vilket de tidigare gjort bra i 18 år med få fel. Till sist föreslår vi att ledamöterna i den gemensamma Varuförsörjningsnämnden avsätts och vägras ansvarsfrihet.

Ken Swedenborg (ffs), Partiordförande

Anni Andersson (ffs), Undersköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips