Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Viktigt med trygg miljö för elever med funktionshinder

Annons

De senaste åren har kunskapen kring funktionshinder utvecklats mycket. Det har lett till att personer med funktionshinder får mer hjälp både privat och i skolan. Ändå är det flera som upplever att de inte blir bra bemötta utifrån sina behov i skolan, vilket är någonting man verkligen kan förbättra.

SSU Falun tycker därför att lärare ska få mer utbildning kring funktionshinder. Vi anser också att det i lärarutbildningen borde ingå mer om olika funktionshinder och kunskap kring dem. Vi anser också att alla skolor ska lära ut om funktionshinder, för att även elever ska få mer kunskap.

Det är otroligt viktigt att alla elever, oavsett om de har funktionshinder eller inte, ska känna att de får ett bra bemötande i skolan. För att alla ska kunna trivas och känna att skolan är en bra plats, krävs det också att personer har förståelse för att alla är olika. Vi ser tyvärr att det idag inte har kommit så långt, då de flesta som är hemmasittare har någon form av funktionshinder. Därför anser vi i SSU Falun att det är viktigt att lägga ner mer arbete på att skapa en trygg miljö för elever med funktionshinder i skolan.

Erika Frank ordförande i SSU Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips