Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilka är det som tar våra skattepengar?

Vi måste vara rädda om skattebetalarnas pengar! Ett välbekant slagord från höger som betyder ungefär: arbetslösa, sjuka, pensionärer, barn, funktionshindrade, flyktingar och andra som inte har vett nog att skaffa sig ett hederligt arbete måste finna sig i att bli behandlade som ett beklagligt undantag i mainstreamvärlden.

Det är en inställning som motiverar såväl Fas 3 som jakt på “fuskande” bidragstagare.

Att skattebetalarnas pengar inte ska komma på avvägar verkar ju högst rimligt. I Leksand iscensätter nu en f d borgerlig politiker en skola där "ordning och reda ska befordra kunskap, respekt och konkurrenskraft på den globala marknaden".

LÄS OCKSÅ Debatt: "S: Arbetet med att stoppa vinstjakten i välfärd och samhälle går vidare"

Skolägarens ansträngningar för det allmännas fromma ska inte förringas; även om utbildningen här vänder sig till målsmän med goda möjligheter att stötta och följa upp barnens utveckling och de ekonomiska resurserna inte är ägarens egna, finns ambitionen att skapa mervärde för samhället.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Gärna vinst men bara om den investeras åter i verksamheten"

Skolverkets bedömning är också att verksamheten kommer att fungera och därmed erhålla ett antal av skattebetalarnas pengar. Eftersom vi skattebetalare inte vill att desa ska hamna fel – t ex att pengarna som eventuellt blir över efter avskrivningar och nyinvesteringar i skolan sätts in på privata bankkonton – förväntar vi ossatt de återbetalas till oss så att vi kan nyttja dem till andra gudi behagliga gärningar.

LÄS OCKSÅ Ledare: "Är ditt barn en lönsam del av skolindustrin?"

Göran Pilqvist, skattebetalande lärare, Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare