Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vill ha en mötesplats för äldre i Falun

Annons

I Falun har vi startat en diskussion kring seniorernas hus. Vi diskuterar ett koncept, en mötesplats för äldre, dit de kan gå för att få hjälp med att betala siná räkningar digitalt, eller för att möta likasinnande över en kopp kaffe.

Ensamheten är ett stort problem bland de äldre, och den är många gånger ofrivillig. Vi vill göra Falun mer tillgänglig för alla. Vi vill passa på och skapa olika temakvällar med information för den äldre befolkningen. Vi vill också att fler samhällsmiljöer ska utformas så att även personer med funktionsnedsättning ska kunna vara delaktiga i det offentliga livet.

Att öka delaktigheten är en demokratisk fråga som i allra högsta grad påverkar människans hälsa och livskvalitet på sikt.

I de diskussioner som förs, talar vi också om att införliva väntjänsten. Det består i huvudsak av frivilliga som självmant vill hjälpa till och förgylla de äldres vardag med ett önskat besök som kan vända ensamheten till ett trivsamt möte.

Alltså vår strävan, tillsammans med alliansen, handlar om att göra Falun tillgänglig och på så sätt inkludera de äldre, samt personer med olika funktionsvariationer. Alla ska känna sig delaktiga i samhället och i Falun. Jag ser framemot att fortsätta det arbete som pågår.

Katarina Gustavsson kristdemokrat, Ordförande för funktionshinderrådet samt pensionärsrådet

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips