Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Yngre har visst svårare hålla avstånd

Jag är i riskgruppen, 70 år med hjärtsvikt och diabetes. För mig är det viktigt att följa de råd och regler som gäller och så även att motionera dagligen.

Jag går min runda runt de vackra vattnen här i Mora. Att möta äldre personer är inga problem, för alla verkar förstå detta med att hålla avstånd. Vi hälsar och pratar lite på avstånd.

Plötsligt kan man ha fyra fem personer runt sig utan möjlighet att hålla avstånd

Men problemen blir uppenbara när det kommer yngre personer i 20, 30-och 40-års åldern samt barnfamiljer.

Då plötsligt kan man ha fyra fem personer runt sig utan möjlighet att hålla avstånd. Man står där nästan omringad. Det verkar som de yngre tror att de är odödliga och därför inte behöver följa de råd som gäller som att hålla avstånd.

Ett annat problem är cyklister som kommer farande som "jehun" på vägarna där också gående ska rymmas. Det blir omöjligt för oss som är i riskgrupp att hålla avstånd.

De som anser sig odödliga verkar tycka att de inte behöver visa hänsyn

Det känns som att jag dagligen får skurar av cyklistsvett och spott över mig. De som anser sig odödliga verkar tycka att de inte behöver visa hänsyn.

Ändå är ju faktum detta att även yngre smittas och smittar även om det är vi äldre som ofta blir sjukast och dör.

Men märk väl, till alla er odödliga; även ni kan smittas- även ni smittar. Visa hänsyn och följ de råd som gäller, håll avstånd och träng er inte på oss äldre som i varje situation försöker följa råden och hålla avstånd.

Sven Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips