Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bemöt sakfrågor i politiken stället för att nyttja härskartekniker

/

Annons

Erik Eriksson (MP) målar i en insändare den 19 maj upp en bild av Falu kommuns opposition som om dessa företrädare ägnar dyrbar demokratisk tid åt oväsentligheter.

Det är tråkigt att Erik i tidningen fortsätter att nyttja härskartekniker istället för att bemöta sakfrågorna i politiken.

Genom att förminska betydelsen av inläggen skriver Eriksson att en väsentlig tid ägnades åt en önskan att ändra några få ord och ett kommatecken…

Vad han inte nämner är att de förslag på förändringar, hur små de än tycks vara i antal ord, hade inneburit en betydande förstärkning av demokratin. Då skulle nämligen handlingar som finns till ett ärende också biläggas dagordningen.

Idag är det alltför ofta som oppositionen får komma oförberedda till ett sammanträde, då det kan stå att ärendet enbart kommer föredragas muntligt och inte mer.

Vidare fortsätter Eriksson med att förlöjligande kalla mig kamrat och jämföra min sammanlagda taltid med Fidel Castro.

Han glömmer förstås att nämna att om man slår ut min talartid på antal debattrelaterade ärende så var genomsnittstiden 5 minuter per ärende för egen del. Sett till antal ärende är inte fullmäktige nämnvärt längre nu än förr, detta trots att vi idag har 6 oppositionspartier.

Det måste nog göra ont att bli motsagd och om argumenten tryter så kan man ju alltid försöka ge sig på personen och misskreditera hens anseende.

Det är tragiskt och passar inte ett demokratiskt civiliserat debattklimat.

Patrik Liljeglöd (v)

LÄS OCKSÅ: Äntligen demokrati i Falun!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons