Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekologisk mjölk?

/

Annons

Mejerierna klappar sig för brösten och erbjuder "ekologisk" mjölk! Men... har de inte glömt av något? Hur kan plastkorken vara ekologisk? I vissa livsmedelsbutiker går det nu inte längre att få tag mejeriprodukter som mjölk, fil, yogurt utan denna miljö-klimatbelastande plastkork.

Vi har klarat oss utan denna kork sedan tetran infördes så vi kan säkert klara oss utan denna kork nu också. Plast är mig veterligen inte "ekologisk" eller, har jag fel?? Är det inte snart dags eller rättare sagt, nu är det väl dags att ta ett helhetsbegrepp och göra rätt så vi går mot ett hållbarare samhälle där vi verkligen är seriösa i produktutveckling med mera.

Ekologisk mjölk med plastkork är inte trovärdigt! Kanske Grådö mejeri skall gå i bräschen och visa att de tar det här med klimat-miljö på allvar och talar om för oss konsumenter att de erbjuder ekologisk mjölk med helhetsbegrepp, dvs. produkter utan denna kork.

Jag är övertygad om att mejerierna får förståelse av oss konsumenter för en sådan "produktutveckling".

Detta är bara ett litet steg mot ett nytt samhälle som bygger på klimat/miljötänk.

Vi har framför oss många utmaningar med teknik/miljö/klimatutveckling. Tyvärr så har vi den mäktiga oljeindustrin som bromsar utvecklingen mot det nya hållbara samhället. Och här är politikerna tyvärr flata med klen lagstiftning och uddlösa globala avtal som styr mot det nya hållbara samhället.

Bengt Gustafsson, Falun

Läs fler insändare, klicka här

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons