Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Se till att nominera kompetenta personer till nämnder och styrelser i Ludvika kommun

Annons

Ledamöterna i varje nämnd/styrelse är i praktiken chef över personalen inom verksamheten och påverkar sålunda arbetsmiljön för personalen, dock mest för högre tjänstemän. I de flesta nämnder/styrelser hanterar man väldigt stora belopp. Därför behövs personer med stort kunnande, gott omdöme och stark integritet på dessa poster.

Partierna skall därför nominera personer med sådana egenskaper till varje nämnd/styrelse för Ludvika kommunfullmäktige att fastställa efter granskning av uppfyllelse. Det finns inga legala krav att nominerade personer ska ha stått på valsedel eller ens vara medlem i något parti. För Ludvikas bästa är det dugligheten, som ska vara avgörande.

Dålig chefsföring i vid bemärkelse har medfört strömhopp bland högre tjänstemän vilket resulterat i låg effektivitet, orolig arbetssituation och onödiga kostnader. Vattenledningen till Spendrups har kostnads- och tidsöverdrag på grund av felaktigt materialval och/eller felaktig entreprenadform.

Gångbron över järnvägen hade kostnads- och tidsöverdrag på grund av felaktig projektomfattning.

Solviksskolan har kostnads- och tidsöverdrag på grund av felaktigt koordinerade tidplaner.

Dessa är bara ett fåtal exempel på vad som händer när ledamöterna inte är tillräckligt dugliga. Dugliga ledamöter behövs för kompetent vägledning till och seriös uppföljning av tjänstemännens arbete.

Nominera därför endast dugliga personer!

Kommunmedlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons