Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Svårt att sluta skriva i sociala medier

Annons

Kanske det sista inlägget, tänker jag och publicerar en något patetisk text i sociala medier. Därefter ska jag behärska mig. Det är ju befriande att bara vara, utan att berätta för någon annan vad man känner, äter eller lyssnar på.

Plötsligt kommer det där suget att publicera något på sociala medier, bara ett inlägg till...  Det skriver insändarskribenten Mats Hansson. Foto: TT

Men plötsligt kommer det där suget att publicera, bara ett inlägg till. Det är besvärligt att stå emot, lite som att sluta röka eller snusa. Bara en sista cigg... Så skriver jag något igen, kanske har jag en bild till.

Jag publicerar sedan inlägget med en känsla av både glädje och ångest.

I likhet med vad ett djupt halsbloss eller som en snus gjorde med mig tidigare, gör alla ”lajks” mig upprymd.

Det här måste bli det sista inlägget tänker jag och dricker kaffe. Så blir jag plötsligt redo för ett höftskott med kameran igen. En älg blir synlig från mitt köksfönster. Jag grabbar tag i mobilen, fokuserar, trycker av och så är jag där igen. Jag har två bilder ur min verklighet som jag vill publicera. Det blir kanske blir dom sista?

Men jag är skeptisk, tvivlar ju något på verkligheten.

Mats Hansson

Klart att man vill uppdatera sociala medier när det står en älg i trädgården, menar insändarskribenten. Foto: Mats Hansson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons